Shadow

Charles Leclerc sier at Ferrari “må bli bedre som helhet”BUDAPEST, Ungarn — Ferrari må bli bedre på alle områder etter at teamet feilet seg gjennom den ungarske Grand Prix.

Ferraris merittrekord med dårlige strategianrop fortsatte søndag da Leclerc gikk fra å lede løpet til å avslutte 16 sekunder bak Max Verstappen, som ser ut til å avslutte årets mesterskap med en håndfull løp til overs.

Strategien Ferrari valgte var ikke på noen av de fire anslått raskeste strategiene Formel 1-dekkleverandøren Pirelli kartla i forkant av løpet.

Leclercs andre stopp så Ferrari passet det hardeste Pirelli-dekket til bilen til tross for at Kevin Magnussen og begge alpinsjåførene hadde slitt med den samme forbindelsen under løpet.

Leclerc hadde ønsket å holde seg på medium og bytte til det myke dekket på slutten.

“Jeg gjorde det klart at mediet [tyre] Jeg ønsket å beholde det så lenge som mulig, men vi satset veldig tidlig på det harde, som vi må forstå hvorfor, sa Leclerc etter løpet.

Leclercs håp om å utfordre for mesterskapet har falt fra hverandre i år på grunn av en kombinasjon av Ferrari strategiske tabber, pålitelighetsproblemer og to egne feil hos Imola og Paul Ricard.

På spørsmål om det var frustrerende å se et annet løp slippe unna, sa han: “Det er klart at et løp som dette er frustrerende. Og må bli bedre som helhet.

“Du vet, det føles alltid som om det alltid er noe som skjer, uansett hva som er, pålitelighet, feil, hva som helst. Men vi må bli bedre på å sette sammen en helg. Og ja, vi vil prøve å bruke de få dagene vi må tilbakestille , men åpenbart også for å analysere og forstå hvor vi må bli bedre, og hva vi kan gjøre for å bli bedre, for dette er ekstremt viktig.”

Ferrari hadde sett komfortabelt raskest ut på fredagstreningen, men hadde ikke en klar tempofordel på søndag, da temperaturene hadde kjølt seg betydelig ned.

Leclercs lagkamerat Carlos Sainz påpekte det i sine intervjuer etter løp.

“Jeg synes vi manglet tempo, og jeg tror heller ikke vi gjorde så mange feil. Jeg tror at når du mangler tempo som Red Bull gjorde i Østerrike, var det ingen som sa “kan Red Bull fortsette å gjøre disse feilene?” Nei. Vi hadde veldig dårlig tempo i dag, synes jeg.”

Han la til: “Vi må analysere hvordan vi kan gå på fredag ​​fra å være et halvt sekund klar på tempo i løpstempo fra alle, og presse flatt ut på dekkene til plutselig å degradere mer med 30 grader mindre banetemp, og ikke har den tempofordelen. For meg var det helt klart noe med tempoet som gikk bort fra oss i disse temperaturene spesifikt.”Kilde