Shadow

Carlos Sainz slutter seg til Max Verstappen, Lewis Hamilton på den italienske GP-rutelisten


Ferraris Carlos Sainz vil falle til bakerste del av rutenettet for den italienske Grand Prix-en ettersom han ble med på den voksende listen over sjåfører som får en motorbyttestraff.

Naturen til Monzas krets, som har lange strake og forbikjøringsmuligheter, blir sett på som et sted hvor innvirkningen av rutenettstraff på en førers sluttresultat kan minimeres.

I forkant av helgen ble det bekreftet at Lewis Hamilton vil starte fra baksiden av rutenettet etter at Mercedes foretok et fullskala motorbytte.

Ferrari vil ha en av bilene sine, som kjører et spesielt fargevalg med sprut av gult for hjemmeløpet sitt, bakerst i rutenettet, med Sainz sin bil utstyrt med et nytt energilager, MGU-K og girkasse, noe som gir ham og akkumulert 25-plassers rutenettfall.

Red Bull har lagt til en femte forbrenningsmotor (ICE) til verdensmester Max Verstappens utvalg av deler, men fordi han allerede har overskredet tildelingen av ICE-er, får han en femplassers grid-straff, ikke ti.

Den rømte mesterskapslederen vant fra 14. plass i den belgiske Grand Prix etter å ha pådratt seg straffer for motorbytte.

Verstappens lagkamerat Sergio Perez vil ta en straff på 10 plasser for å bruke den første ICE utenfor tildelingen for sesongen.

Alfa Romeos Valtteri Bottas har en ny forbrenningsmotor, MGU-H og turbolader montert på bilen, så han har en 15-plassers grid-straff å ta.

Da Yuki Tsunoda allerede har tatt en straff på ti plasser for å overskride antallet tillatte irettesettelser i løpet av en sesong, har AlphaTauri gjort endringer i kraftenhetens komponenter, noe som betyr at han vil starte på baksiden av nettet.Kilde