Shadow

Cardiff City taper CAS-anke, bedt om å betale Nantes for spillerens overgangssum


Cardiff City må betale Nantes den første delen av overgangssummen som ble avtalt for Emiliano Sala før den argentinske spissens død, sa Court of Arbitration for Sport (CAS) fredag ​​etter å ha avvist en anke fra Championship-klubben.

Salas fly styrtet i Den engelske kanal og drepte ham og piloten da han reiste til Cardiff etter å ha signert for €17 millioner i januar 2019 fra fransk side.

Liket av 28-åringen ble gjenfunnet nesten tre uker senere etter at et undervannssøk fant vraket.

Cardiff hadde anket en FIFA-avgjørelse som påla dem å betale den første delen av overgangssummen hans som beløp seg til €6 millioner.

“Den påklagede avgjørelsen, der Cardiff City ble beordret til å betale €6 millioner til FC Nantes i forbindelse med overføringen av spilleren Emiliano Sala mellom klubbene, er bekreftet,” sa CAS i en uttalelse.

«CAS-panelet fant at spillerens overgang fra Nantes til Cardiff City var fullført.

“Fordi betingelsene i overføringsavtalen ble oppfylt før spillerens død, ble Nantes’ krav om den første delen av overføringssummen tatt til følge.”

Nantes ønsket avgjørelsen velkommen og sa at de var “glade” over at den årelange prosedyren endelig var over.

CAS la til at saksgangen kun gjaldt den første delen av overføringsgebyret av de totale €17 millioner som ble avtalt.

“De andre avdragene forfalt ikke på tidspunktet for prosedyren før FIFA-instansene,” la CAS til.

“CAS-panelet bekreftet også at det ikke var opp til FIFA å godta påstanden fra Cardiff City om at de ikke var pålagt å betale noen overgangssum til Nantes.”Kilde