Shadow

Brad Keselowski tar polet i Texas, hans første som eiersjåfør

FORT WORTH, Texas – Brad Keselowski har sin første pol som eierfører på NASCARs høyeste nivå, en uke etter at RFK Racings andre bil gikk til Victory Lane.

Selv om han aldri var i sluttspillkamp etter å ha blitt med i et rebranded lag med mangeårige eier Jack Roush denne sesongen, hadde 2012 Cup-mesteren Keselowski en kvalifiseringsrunde på 189,99 mph på lørdag på Texas Motor Speedway. Det kom en uke etter at han fikk sin første etappeseier for sesongen på Bristol, der RKF-fører Chris Buescher vant løpet.

Etter at ikke-sluttspillførere vant de tre første løpene i ettersesongen, starter Keselowski foran søndag i løpet som starter NASCARs 12-delsfinale.

Joey Logano, som er nummer to på stillingen, starter på første rad ved siden av Keselowski etter sin runde på 188,05 mph. Sluttspillutfordrer William Byron starter tredje, mens poengleder Chase Elliott starter sjette. Buescher kvalifiserte seg som nummer 13 til løpet på hjembybanen.

“Det har vært en virvelvind å vinne og Bristol med Chris og løper foran, har noen gode øyeblikk der,” sa Keselowski.

Keselowski hadde en suksessfull karriere i Team Penske før han begynte i Roush, som inntil forrige uke ikke hadde vunnet et poengløp siden Daytona i 2017 da teamet het Roush Fenway.

“Superspennende tid for og for selskapet vårt her på RFK med mye av fremgangen vi har gjort de siste månedene, og nå begynner det faktisk å dukke opp,” sa Keselowski. “Det har vært en smertefull reise, men en god en, så jeg er stolt av fanget vårt.”