Benfica cruise forbi Dynamo Kiev for å nå gruppespillet; Maccabi Haifa scoret dramatisk seier

Benficas David Neres scoret et fantastisk mål da det portugisiske laget nådde Champions League-gruppespillet med en 3-0-seier over Dynamo Kyiv i Lisboa tirsdag for en 5-0-seier sammenlagt.

Nicolas Otamendi og Rafa Silva scoret også i første omgang, og Benfica så aldri ut til å ha problemer med å gjøre torsdagens uavgjort, da de kvalifiserte seg for 12. gang på 13 sesonger.

– Når trekkes gruppespillet i Champions League?

Neres satte opp det første målet da hans dype innlegg plukket ut Otamendi, som drev vekk fra markøren sin og satte kursen hjemover.

Silva tjente på en defensiv feil da han snappet opp Oleksandr Syrotas egensindige pasning og produserte en pen avslutning.

Goncalo Ramos plukket deretter ut Neres, som strålende bøyde ballen inn i nettet for å avslutte scoringen for hjemmelaget.

Nederlaget er en bitter skuffelse for Dynamo, som ikke kunne bestille passasje den dagen ligafotballen kom tilbake til det krigsherjede Ukraina.

Maccabi Haifa tok uavgjort 2-2 mot Røde Stjerne Beograd og kom seg videre til gruppespillet 5-4 sammenlagt etter et selvmål fra innbytter Milan Pavkov i sluttminuttet.

Aleksandar Pesic og Mirko Ivanic hadde brakt det serbiske laget foran i utligningen, men det var i balanse igjen da Daniel Sundgren dro et mål tilbake for Haifa like før pause.

Det så ut til å gå mot ekstraomganger helt til den uheldige Pavkov snudde ballen i eget nett i det 90. minutt. Det er første gang Haifa har nådd gruppespillet siden 2009.

Det tsjekkiske antrekket Plzen booket også en plass i det lukrative gruppespillet da de kom bakfra for å slå besøkende Qarabag 2-1 og vinne uavgjort med samme poengsum.