Shadow

Ben Whites England-utelatelse er basert på utvelgelse, ikke skadeproblemer


Arsenal-manager Mikel Arteta har insistert på at forsvarer Ben White er i form og ble utelatt fra den engelske troppen på uttaksgrunner.

24-åringen var fraværende fra Gareth Southgates 28-mannslag til UEFA Nations League-kampene mot Italia og Tyskland senere denne måneden, den siste sjansen til å imponere på internasjonalt nivå før VM begynner i november.

– Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)

Det hadde vært spekulasjoner om at White slet med en skade, men på spørsmål om White er i form med Gunners på grunn av møte mot Brentford på søndag, svarte Arteta: “Ja.”

Presset på om det var en avgjørelse basert på form, sa Arteta: “Ja, ja. Han er i form.”

White er først og fremst en midtstopper, men har startet alle seks kampene på høyreback, en posisjon der England har flere etablerte alternativer med Trent Alexander-Arnold, Kieran Trippier, Reece James og Kyle Walker alle valgt av Southgate.

“Han har spilt i begge posisjoner, noen ganger har han blitt valgt ut, noen ganger nei,” sa Arteta om White, som trakk seg fra Englands forrige lag i juni med et hamstringproblem.

“Jeg tror at hvis du har en allsidig spiller som kan spille på det nivået Ben kan som både sentral forsvarsspiller og back, etter min mening, er det noe enhver manager vil ha, spesielt når du går til en turnering der mange ting kan skje. Men det er Gareths avgjørelse og trenerteamet hans. Det jeg kan fortelle deg er at når Ben får samtalen, vil han være klar.”

Arteta bekreftet også at Emile Smith Rowe, som også ble utelatt av Southgate, håndterer et lyskeproblem og er usikker på når han vil komme tilbake til full form.

“Det har vært et pågående problem han har hatt,” la Arteta til. “Han har hatt noe ubehag i lyskeområdet og har ikke hatt noen kontinuitet denne sesongen. Det er noe vi prøver å vurdere.

“Vi prøver å hjelpe ham så mye som mulig på alle måter vi kan fordi vi trenger ham i form, vi trenger ham tilgjengelig og vi trenger at han presterer på sitt beste nivå fordi han er en så viktig spiller for oss. Dessverre for denne perioden og perioder i fjor har vi ikke hatt ham.”Kilde