Shadow

Belgia Grand Prix sin fremtid på kalenderen fortsatt åpen


Den belgiske Grand Prix’s Formel 1-fremtid etter søndagens løp er ennå ikke avgjort, men rapportene om dens bortgang kan være for tidlig, sa sportens administrerende direktør Stefano Domenicali onsdag.

2023-kalenderen skal publiseres i oktober og er satt til å inneholde rekord med 24 løp, med et spørsmålstegn hengende over historiske baner som Belgias løp på Spa-Francorchamps.

Tyskland har tapt sin grand prix og Frankrike kan følge etter, mens til og med Monacos fortsettelse som utstillingsløp har vært gjenstand for spekulasjoner midt i snakk om veksling.

På spørsmål under en videosamtale med journalister onsdag om balansen mellom løp i Europa og rundt om i verden, og om dette året kunne se den siste belgiske Grand Prix, svarte Domenicali: “Jeg så en kommentar [about] noe på meg som sa at Belgia ville være det siste året. Jeg ville vært forsiktig med den kommentaren. Veldig forsiktig.”

Domenicali sa at F1 ønsket en balansert blanding av en tredjedel i Europa, en tredjedel i Fjernøsten og de andre i Amerika og Midtøsten, sportens mest lukrative region.

“Selvfølgelig snakker vi om en virksomhet der investeringer, økonomiske bidrag er veldig viktige, men vi har alltid sagt at de tradisjonelle løpene, løpene som vi vet ikke kan bringe pengene som de andre kommer med, har full respekt fra oss.” han la til.

“Du vil se at dette vil bli respektert også i fremtiden. Med Belgia pågår diskusjoner fortsatt.

“Vi er i Spa denne helgen, så du vil se dem [the local promoters] mange ganger på kontoret mitt.”

Domenicali dro til Sør-Afrika i juni for å diskutere muligheten for at landets Kyalami-krets skal gå tilbake til F1-kalenderen i 2023, men italieneren sa at disse samtalene fortsatte.

“Vi ønsker å ha et løp i Afrika, og i dag er det mest sannsynlige stedet Sør-Afrika,” sa han.

«Det vi ser etter er veldig solide og klare langsiktige forpliktelser, fordi vi ikke kan være der i ett år og så game over.

“Det er en situasjon som tar tid. Jeg tror vi kommer til å avklare denne situasjonen i løpet av de neste dagene, men forpliktelsen til å være i Afrika er absolutt noe vi ønsker å ta, men vi ønsker å ta det riktig.”

Han sa at 2024-kalenderen ville se veldig annerledes ut på grunn av et tidlig sesongoppgjør med Ramadan, noe som påvirker planleggingen av de nåværende åpningsløpene i Midtøsten i Bahrain og Saudi-Arabia.

Australia vil sannsynligvis gå tilbake til åpningssporet det tidligere hadde.Kilde