Bayern München vs. Barcelona – Fotballkamprapport – 13. september 2022

Bayern München slo Barcelona 2-0 i sin Champions League gruppe C-kamp på Allianz Arena tirsdag kveld.

Andre omgangs mål fra Lucas Hernandez og Leroy Sane forlenget Barcelonas grove resultater i München. De Blaugrana har nå ikke klart å vinne i de siste syv besøkene til Bayern, notert to uavgjorte og fem tap og blitt utkonkurrert med totalt 16-4.

– Ogden: Lewandowski utenfor målet i retur til München med Barca

For Bayern kunne ikke seieren kommet på et bedre tidspunkt, etter tre uavgjorte uavgjorte på rad i Bundesliga.

“Barca hadde de bedre sjansene i første omgang. Vi måtte stole på [keeper] Manuel [Neuer]”, sa Bayern-trener Julian Nagelsmann. “Etter pause var vi mer aggressive. Vi scoret raskt to mål. Vi vant i utgangspunktet på grunn av høyere effektivitet.

“Fra vår side er jeg også glad for at Lewandowski ikke scoret mot oss i kveld.”

Robert Lewandowski, som kom tilbake til Bayern etter et sommerskifte til Camp Nou, skjøt førsteomgangens beste sjanse over tverrliggeren i det 18. minutt etter å ha blitt spilt inn fra en smart pasning av Gavi.

Den polske spissen bommet på ytterligere to legitime sjanser da første omgang spilte ut – mens Bayern sjelden truet Marc-Andre ter Stegens mål – og lagene gikk inn i garderoben på 0-0.

Vertene, som hadde keeper Manuel Neuer å takke for å holde dem inne i kampen, scoret fem minutter etter omstarten med forsvarer Hernandezs heading etter et hjørnespark fra Joshua Kimmich.

Før Barcelona rakk å omgruppere, slo Bayern til igjen da Jamal Musiala slo en perfekt pasning for Sane og den tyske landslagsspilleren slapp ballen forbi keeper Marc-Andre ter Stegen.

Pedri traff stolpen i det 63. minutt da Barca prøvde å komme tilbake, men tyskerne holdt komfortabelt på de tre poengene. Neste vert de tsjekkiske Plzen 4. oktober.

Xavi Hernandezs side, fortsatt på andreplass i gruppen, står nå overfor et knallhardt par av back-to-back-kamper mot Internazionale, som er tredje, som kan gå langt for å avgjøre hvilket lag som går videre til knockout-runden.

“Vi gjorde seks eller syv store målsjanser, men bommet på dem og Bayern benyttet muligheten,” sa Xavi etter kampen. «Vi konkurrerte, vi spilte veldig bra og hadde vi scoret hadde det vært en helt annen kamp.

“Dette er imidlertid Champions League, du må konkurrere og du prøver å unngå markeringsfeilen på hjørnet som lot dem gå 1-0.”

Bayern sitter på toppen av gruppen med seks poeng fra de to første kampene etter å ha slått Inter 2-0 onsdag i Milano.

Før kampen holdt supportere ved Allianz opp bannere i protest mot kampforsinkelser i Champions League på grunn av dronning Elizabeth IIs død.

Informasjon fra Reuters ble brukt i denne rapporten.