Barcelona vs. Villarreal – Fotballkamprapport – 20. oktober 2022

Barcelona kom tilbake fra sine Classico tap med stil da de dro til en 3-0 hjemmeseier i LaLiga over Villarreal med en brace fra Robert Lewandowski på torsdag.

Camp Nou-klubben forble nummer to på stillingen med 25 poeng, tre bak Real Madrid og tre foran Real Sociedad på tredjeplass, som har vunnet sine fem siste ligakamper og åtte seire på rad i alle konkurranser.

– Marsden: Barca spretter tilbake fra Clasico-tapet med stil

Manager Xavi Hernandez sa at han kom til å riste opp, og han holdt ord, og gjorde fem endringer på laget helt utklasset i 3-1-tapet i Real Madrid søndag.

Det var nok et stort slag for Xavi og teamet hans som er på randen av Champions League-eliminering etter uavgjort 3-3 hjemme mot Internazionale forrige uke.

“Jeg synes vi spilte veldig bra,” sa Xavi etter seieren. “Vi trengte å reagere og skulle prestere i en stor kamp. Det var ikke en enkel dag etter å ha tapt på Bernabeu og uavgjort mot Inter. Det er store forhåpninger til dette laget, det forventes mye. Vi gikk opp og viste karakter. , god intensitet, god i forsvar og fremfor alt i angrep.”

Tenåringen Ansu Fati strålte for Barca torsdag da han skapte tre store tidlige sjanser før Lewandowski åpnet scoringen i det 31. minutt.

Den polske spissen kontrollerte ballen glimrende på innsiden fra et lavt innlegg fra Jordi Alba og ristet av seg to forsvarsspillere med en subtil touch før han snudde for å avslutte med et kraftig skudd.

Barcelona scoret tre ganger på sju minutter da Lewandowski økte ledelsen med et presist curlingskudd fra kanten av feltet for å avslutte en kontring etter at Pedri stjal ballen nær midtsirkelen.

Fati, 19, scoret Barcas tredje tre minutter senere, og plasserte et nærskudd i det tomme målet fra et lavt innlegg fra Ferran Torres.

Med poengene sikret tok Barca foten av gassen etter pause, men holdt komfortabelt fast i ledelsen.

“Det viktigste er å vinne. Laget kommer alltid først,” sa Fati etter kampen. “Selvfølgelig vil jeg vinne. Jeg er klar, føler meg bra og er tilgjengelig for å hjelpe laget hvis treneren trenger meg.”

Det var et øyeblikks stillhet før kampen på grunn av døden til Villarreals visepresident Jose Manuel Llaneza, ansett som arkitekten bak Villarreals prosjekt som førte klubbens siste suksess som å slå Manchester United på straffer i Europa League-finalen i 2021.

“Jose Manuel startet dette prosjektet før Roig-familien tok over,” sa Villarreal-trener Unai Emery. “Jeg ønsket å dedikere en seier til familien hans, men det ble det ikke. Det har vært to veldig intense år for meg med ham, og nyheter som dette påvirker deg alltid. Nå må vi tenke på søndag.”