Barcelona vs. Internazionale – Fotballkamprapport – 12. oktober 2022

Robert Lewandowski reddet Barcelonas håp om utslagsrunde i Champions League med to sene mål for å vinne laget hans uavgjort 3-3 mot Inter Milan på Camp Nou onsdag kveld.

Xavi Hernandezs Barca trengte minst uavgjort for å ha en sjanse til å unngå å gå glipp av knockout-rundene for andre år på rad, og den polske landslagsspilleren leverte varene nær slutten av en dramatisk andre omgang.

Barcelona står fortsatt overfor eliminering i gruppespillet i konkurransen, men Lewandowskis utligning på stoppetid ga dem en liten sjanse til å gå videre med to kamper igjen.

Inter trenger en hjemmeseier over Viktoria Plzen neste uke for å slutte seg til Bayern München i 16-delsfinalen.

“Det er ille, jeg synes denne Champions League er veldig grusom mot oss,” sa Barcelona-manager Xavi Hernandez til Movistar Plus. “Nå er det ute av våre hender. Det som gjenstår for oss er å rette oppmerksomheten raskt mot søndagens El Clasico [against Real Madrid]sprette tilbake og fokusere på LaLiga fordi Champions League ble veldig vanskelig og komplisert for oss.”

Edin Dzeko ble nektet av tverrliggeren for Inters åpning like etter 15 minutter da gjestene så ut til å bære momentumet av sin 1-0-seier over Barca på San Siro forrige tirsdag inn i omvendt kamp.

Barca, som presset hardt for sitt første, tok en fortjent ledelse inn til pause da Ousmane Dembele skjøt forbi Andre Onana fra Sergi Robertos pasning over seksmeteren like før pause.

Inter kom på nivå tidlig i andre omgang gjennom Nicolo Barella, som slo på et innlegg fra Alessandro Bastoni og avsluttet forbi Marc-Andre ter Stegen fra kloss hold.

Lautaro Martinez skjøt Simone Inzaghs side i ledelsen like etter timen med en fin individuell innsats, og satte Hakan Calhanoglus lange ball over toppen av forsvaret, slo markøren hans og slo et lavt skudd for å legge mer press på Barca.

Summer-signeringen Lewandowski gjorde det han ble hentet inn for å gjøre i det 82. minutt da headingen hans fra et innlegg inn i området kom tilbake til ham fra en Inter-forsvarer og han skjøt forbi Onana med en ny innsats for å gjøre 2-2.

Men Inters Robin Gosens satte Inter tilbake i ledelsen minutter senere med en ryddig avslutning på kontringen før Lewandowski headet inn for skuddvekslingen på andreplass.

“Det var for mange feil, deres første mål var en klar feil fra forsvaret vårt, vi lot dem få for mange sjanser. Fotball er et spill av feil og vi har ikke råd til dem i situasjoner som dette,” sa Xavi.

“Dette er Champions League og du betaler en høy pris for hver feil du gjør. Du må vinne, forsvare deg godt, for å score. Vi trengte å spille hele kampen som vi gjorde i første omgang. Den intensiteten. Nå er det vanskelig fordi vi ikke har kontroll lenger.”

Barca ligger på tredjeplass i gruppe C med fire poeng, tre bak Inter og åtte etter Bayern, som tok en plass i knockout-rundene med seier over Victoria Plzen onsdag.