Shadow

Barcelona ute av Champions League-gruppen for andre år på radBarcelona er slått ut av Champions League i gruppespillet for andre sesong på rad etter at Inter Milan slo Viktoria Plzen 4-0 onsdag.

Barca vil derfor spille i Europa League på nyåret uavhengig av resultatene deres mot Bayern München på Camp Nou senere onsdag og i deres siste kamp i Plzen neste uke.

– Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)

Xavi Hernandezs lag åpnet gruppe C med en 5-1-seier mot Plzen, men tap borte mot Bayern og Inter og uavgjort hjemme mot Serie A-laget etterlot dem på randen av eliminering.

Inters seier tok dem videre til 10 poeng fra sine fem kamper. Barca har fire poeng, men Inter har den bedre head-to-head-rekorden i tilfelle lagene ender på poengnivå.

Det er andre sesongen på rad at Barca, som har vunnet europacuppen fem ganger, sist i 2015, ikke har klart å komme til de 16 siste i Champions League etter 17 påfølgende år mellom 2004-05 og 2020-21 der de nådde de siste stadiene av konkurransen.

Etter å ha brukt over 150 millioner euro på signeringer i sommer, inkludert 45 millioner euro for å signere den tidligere Bayern-spissen Robert Lewandowski, tok Barcas budsjett for sesongen med seg at de nådde kvartfinalen i Champions League.

– Kilder: Barca ser ut til å erstatte Busquets i januar

Unnlatelsen av å komme seg ut av gruppespillet kan koste dem opptil 20 millioner euro i premiepenger, selv om hvor mye de går glipp av vil avhenge av hvordan de klarer seg i Europa League.

For eksempel, i den siste UEFA-rapporten fra kampanjen 2020-21, mottok Barca €84,88 millioner etter å ha gått ut av Champions League i 16-delsfinalen til Paris Saint-Germain.

Manchester United, i samme sesong, ble betalt €79,56 millioner etter å ha nådd Europa League-finalen, hvor de tapte mot Villarreal, etter en gruppespillutgang fra Champions League.

Kilder i Barcelona har fortalt ESPN at omfanget av det økonomiske treffet også vil avhenge av andre faktorer. Mens spillere nå vil få mindre penger i bonuser, er det også mulige følgeeffekter i form av sponsing og kampdaginntekter fra en tidlig Champions League-eliminering.

Barca må nå fokusere sine anstrengelser andre steder. De vil gå inn i Europa League i 2023 og har den spanske Supercopa og Copa del Rey i vente. I LaLiga ligger de på andreplass, tre poeng bak Real Madrid som har tapt bare én av de 11 første kampene.Kilde