Barcelona-trener Xavi rasende over å dømme “urettferdighet” i nederlaget mot Inter Milan

Barcelona-trener Xavi Hernandez sa at han var rasende over det han mente var dommerurettferdighet etter at to håndballavgjørelser gikk imot hans lag i tirsdagens 1-0 Champions League-nederlag mot Inter Milan.

Hakan Calhanoglu scoret kampens eneste mål på pause i første omgang, men kampen endte i kontrovers da Barca fikk utelukket en utligning for håndball før de ble nektet en sen straffe da Denzel Dumfries så ut til å håndtere ballen inne i området.

Inter har seks poeng etter tre kamper i gruppe C, tre færre enn lederne Bayern München og tre mer enn Barca. Inter og Barca møtes igjen neste onsdag på Camp Nou.

“Jeg er sint og indignert over det vi har sett, det er en urettferdighet,” sa Xavi på en pressekonferanse etter kampen på San Siro.

«Jeg sa det på mandag, og jeg må si det igjen: Dommerne må komme ut og forklare seg fordi jeg ikke forstår noe.

“[The referee] ville ikke gi meg noen forklaring etter kampen. Dommerne må snakke; Jeg kan ikke snakke om en avgjørelse jeg ikke har tatt. For meg, [the decisions were] krystallklart. Jeg forstår det ikke i det hele tatt.”

Pedris utligning i det 66. minutt ble utelukket på grunn av en håndball av Ansu Fati i oppbyggingen, selv om Xavi hevdet at siden det var ufrivillig og Ansu ikke var målscoreren, burde målet stått.

Barcas raseri ble mangedoblet på stoppetid da en mulig håndball av Dumfries, som tok ballen fra Ansu i boksen, ikke ble gitt som straffe. Spillet ble anmeldt av VAR, men dommeren ble ikke kalt til sidemonitoren på banen, slik han hadde gjort da han avbrøt målet til Pedri.

“Hvis du spør hvordan jeg har det, er jeg rasende,” fortsatte Xavi. “Jeg forstår ingenting. Hvis Ansu håndballer det [involuntarily] men noen andre scorer da, det er et mål. Og de tillot det.

“Når det gjelder den andre [Dumfries’ possible handball]… Jeg forstår bare ikke. Det er en urettferdighet, jeg kan ikke skjule det. Dommerne må snakke.”

Inter-trener Simone Inzaghi sa at han ikke så hendelsene, og foretrakk å fokusere på en minneverdig seier for laget sitt, som kom inn i kampen på bakgrunn av et fjerde tap på åtte Serie A-kamper.

“Det gir oss stor selvtillit å slå et lag av denne kvaliteten,” sa han. “Vi trengte det virkelig. Jeg følte meg OK fordi på lørdag [a 2-1 loss to Roma]Jeg så gode ting fra laget, men med feil som i andre kamper ikke ville ha kostet oss.”

Xavi innrømmet også at Barca må være selvkritisk etter at et andre Champions League-nederlag på rad lot sjansene deres for progresjon til 16-delsfinalen henge på en tynn tråd.

Inter hadde det beste av en elendig førsteomgang, med Calhanoglu som hentet en god redning fra Marc-Andre ter Stegen før hjemmelaget fikk veltet straffe og et mål ble dømt for offside.

Calhanoglu ga deretter Inzaghis side ledelsen like før pause. Barca samlet seg i andre omgang, men klarte ikke å bryte ned italienernes sta backlinje.

“Vi må også være selvkritiske, utover dommeravgjørelsene,” sa Xavi. «Vi må spille bedre, selv om vi fortsatt fortjente minst uavgjort.

“Men det er ikke den verste kampen vi har spilt denne sesongen. I andre omgang var vi gode; den siste halvtimen veldig gode. Vi fikk dem festet tilbake, vi prøvde…

“Første omgang var ikke god nok for en Champions League-kamp. Vi må være mer dynamiske, raskere og ha bedre ballsirkulasjon. Nå er vi igjen i en ubehagelig situasjon. Vi har tre kamper igjen, alle finaler, og to hjemme. .

“Jeg er bekymret for nederlaget fordi vi har tre poeng, Inter seks og Bayern ni. Vi er i en vanskelig posisjon og vi kan ikke slippe opp igjen.”