Shadow

Barcelona nekter for å avvise et bud fra Gerard Pique på en eierandel i Barca Studios


Barcelona har avvist et bud fra forsvarer Gerard Pique om å kjøpe en eierandel i Barca Studios.

Barca solgte i sommer i underkant av 50 % av datterselskapet for rundt 200 millioner euro for å finansiere signeringene av Robert Lewandowski, Raphinha og Jules Konde.

– Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)

En rapport i Diari Ara denne uken hevdet at Pique, gjennom selskapet hans Kosmos, hadde ønsket å investere i Barca Studios og hadde blitt frustrert over at klubben avviste tilbudet hans til fordel for andre forslag.

«I lys av informasjonen publisert i avisen Ara, benekter Barcelona på det sterkeste at klubbpresidenten [Joan Laporta] noen gang har mottatt et tilbud om å kjøpe en del av Barca Studios fra Pique eller hans selskap,” sa den katalanske klubben i en uttalelse onsdag.

“Vi finner spredning av ubekreftet informasjon som kan påvirke Barcelonas anseelse og ære [players] beklagelig.”

Etter å ha solgt 25 % av LaLiga TV-rettigheter de neste 25 årene til Sixth Street, solgte Barca 24,5 % av Barca Studios til Socios for rundt 100 millioner euro.

Til tross for disse avtalene klarte de imidlertid ikke å registrere alle sommersigneringene sine, så de solgte ytterligere 24,5 % av Barca Studios, denne gangen til Orpheus Media for ytterligere €100 millioner.

Barca Studios er klubbens egen produksjonsvirksomhet, men klubben sier at partnerskapet med Socios og Orpheus Media vil bidra til å «akselerere veksten av klubbens digitale, NFT og Web.3-strategi».

Salget av klubbens eiendeler ble godkjent av medlemmene, som også har gitt styret tillatelse til å selge inntil 50 % av klubbens varerettigheter dersom de trenger ytterligere kontantinnsprøytning.

Pique har gjennom Kosmos satset stort på sport de siste årene. Han er eier av den spanske andredivisjonsklubben Andorra og fornyet nylig tenniskonkurransen Davis Cup.

Forrige sesong kjøpte Kosmos også rettighetene til Ligue 1 i Frankrike, og sendte Lionel Messis debut for Paris Saint-Germain på Twitch i samarbeid med den spanske streameren Ibai Llanos.

Pique, nå 35, har ikke vært med for Barca på banen denne sesongen. Han har vært en ubrukt erstatter i hver av deres fire ligakamper etter ankomstene til midtstopperne Andreas Christensen og Konde i overgangsvinduet.Kilde