Shadow

‘Bærbar teknologi’ endrer måten idrettsutøvere blir målt på


“Denne teknologien blir raskt allestedsnærværende og vil være like normal for spillerens trenings- og spilledagsett som leggbeskyttere er i dag.”

Sportens verden er ikke fremmed for å bruke teknologi for å overvåke bevegelser. Alt fra smarte fotballer og tilkoblede basketballer til sensorer innebygd i tennisracketer, flaggermus og golfkøller har blitt en stift på sportsmarkedet.

Men fotball har gitt en unik utfordring for bevegelsessporingsindustrien. Hvordan og hva kvantifiserer du for å måle fotballprestasjoner?

Noen av de beste profesjonelle fotballagene i verden bruker “Wearable Tech”, systemer der små vester med GPS-sporingsenheter leverer data om maksimal hastighet, total distanse, venstre/høyre trinnbalanse, aktivitetsvarmekart og mer.

Teknologien er ikke begrenset til proffene, siden den har filtrert seg ned til ungdomstrinnene i sporten.

“Noen av nøkkeldatapunktene vår teknologi fanger opp for fotballspillere inkluderer hvorvidt en idrettsutøver når sin maksimale hastighet på trening og hvordan disse treningshastighetene er sammenlignet med hva de trenger å gjøre for å lykkes i en kamp,” sa Marilou McFarlane, president for Nord-Amerika fotball for STATSports.

Andre typer data som fanges opp og måles inkluderer:

  • Total distanse: Hvordan vet du om spilleren din er sprek nok til å dekke avstanden deres posisjon krever i spillet?

  • Trinnbalanse: Hvordan vet du om den venstre ankelen er et reelt problem kontra bare en liten irritasjon?

  • Aktivitetsvarmekart: Hvordan vet spillerne dine om de spiller sin posisjon der de skal?

Informasjonen presenteres for idrettsutøvere på en mobilapp, slik at de kan sammenligne dataene sine med dataene til lagkamerater, spillere på andre lag og til og med medlemmer av det amerikanske fotballaget. Spillere setter mål og mål, og spor deretter fremgangen deres.

McFarlane sa at Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, Mallory Pugh, mange av de beste profflagene i verden og alle amerikanske fotballlandslag alle bruker “bærbar teknologi.”

“Akkurat som løpere er i stand til å måle og overvåke prestasjonene deres med klokken på håndleddet, kan nå fotballspillere på alle nivåer spore og forbedre sine fysiske prestasjoner under kamper, trening og i lavsesongen,” sa McFarlane. “Denne teknologien blir raskt allestedsnærværende og vil være like normal for spillerens trenings- og spilledagsett som leggbeskyttere er i dag.”Kilde