Lille vs. Paris Saint-Germain – Fotballkamprapport – 21. august 2022

Kylian Mbappe scoret det raskeste Ligue 1-målet på 30 år for å sette mesterne Paris Saint-Germain på vei til en løpende 7-1-seier på Lille på søndag da de fortsatte sin 100% start på den nye sesongen.

Mbappe brukte bare åtte sekunder på å lobbe ballen inn i Lille-nettet etter å ha blitt slått opp av Lionel Messi, og utlignet rekorden satt i 1992 av Michel Rio for Caen mot Cannes.

Den franske verdensmesterskapet fullførte et hattrick mens det var to for Neymar, en for Messi og en annen for flygende bakspiller Achraf Hakimi i en ødeleggende visning av deres dyktighet og dominans i den franske ligaen.

– ESPN+ seerguide: LaLiga, Bundesliga, MLS, FA Cup, mer

PSG har scoret 17 mål i de tre første kampene for sesongen og er to poeng over Lens og Marseille, begge vinnerne på lørdag.

Søndag var det også hjemmesuksess for Clermont og Stade Rennes og seire borte for Auxerre og Brest da de begge markerte sine første seire i den nye kampanjen.

Helgen fikk også totalt 11 røde kort for første gang på 30 år, inkludert fire da nyopprykkede Auxerre vant 2-1 på Montpellier.

Auxerres 35 år gamle målvakt Benoit Costil, tidligere i Girondins Bordeaux, slapp inn et mål for sin 29. kamp på rad i Ligue 1 da Mamadou Sakho førte Montpellier foran.

Men Sakho ga deretter bort straffen som Mathias Autret omsatte til en vinner i det 75. minutt, fem minutter etter at Nuno da Costa utlignet for Auxerre. Begge sider endte ned til ni mann.

Angers fikk Halid Sabanovic utvist etter 34 minutter, hvoretter Brest utnyttet å vinne 3-1 med en dobbel fra Jeremy Le Douaron.

Saif-Eddine Khaoui scoret forbi Kasper Schmeichel i det sjette minuttet da Clermont Foot slo Nice 1-0 hjemme for å rykke opp til femteplass. Nice fikk Mario Lemina utvist for en dårlig takling og deretter Jean-Clair Todibo for dissens i de siste 10 minuttene av kampen.

Rennes vant også sin første kamp for sesongen da de hadde overtaket over Ajaccio med mål fra Martin Terrier og Arthur Theate på hver side av Mounaim El Idrissys scoring for den korsikanske klubben.

Toulouse kjempet tilbake til uavgjort 2-2 hjemme mot Lorient etter å ha havnet på underskudd allerede i andre minutt.