Shadow

7 Hockeystjerner for multisportutvikling


Ved å spille flere idretter vil barna unngå utbrenthet og overbelastningsskader, samtidig som de utvikler andre ferdigheter og allsidig atletikk som til slutt vil oversettes til å bli en bedre hockeyspiller.

“Jeg har egentlig aldri vært en ensportstype.”

Det har vært Hermantowns innfødte og New York Rangers blue-liner Neal Pionks holdning til å være mer enn bare hockeyspiller så lenge han husket. Ikke bare utmerket Pionk seg på isen, han spilte baseball rekreasjonsmessig frem til han var 21 år.

Og Pionk er ikke alene. Listen over høyprofilerte Minnesotaboere som avviste tidlig spesialisering til fordel for en multisportsutviklingsopplevelse er tilsynelatende uendelig – det samme er fordelene.

Ved å spille flere idretter vil barna unngå utbrenthet og overbelastningsskader, samtidig som de utvikler andre ferdigheter og allsidig atletikk som til slutt vil oversettes til å bli en bedre hockeyspiller.

“Sannlig, det som bekymrer meg mest er når vi ser spillere som bare spiller hockey,” sa St. Cloud State University-trener Brett Larson. «Etter min mening er det avgjørende at spillere blir idrettsutøvere, ikke bare hockeyspillere. De skal slå ballen, sparke ballen, skyte ballen, løpe, svømme, hva det nå måtte være. Det må være mer enn hockey. Det er spillerne vi ønsker å komme til neste nivå, og det er spillerne som generelt vil gjøre det fordi de er godt avrundet, unngått en utbrenthet av én sport og har en dedikasjon til å være best på hva de enn prøver.»

Her er noen av de største navnene innen hockey som sier nei til tidlig spesialisering.

Anders Lee, Edina, New York Islanders

Anders Lee, kaptein for New York Islanders, var en treidrettsutøver hele veien gjennom videregående, og følte seg bare presset til å gi opp andre idretter sin seniorsesong for å satse på hockey.

“Jeg endte opp med å ikke spille (baseball) mitt siste år og gjorde meg på en måte klar for juniorhockey,” sa Lee, en startende pitcher, quarterback og spiss for Edina Hornets’ varsity baseball-, fotball- og hockeylag. «Når jeg ser tilbake, skulle jeg ønske jeg nettopp hadde spilt baseball mitt siste år. Engasjementnivået på den tiden følte jeg virkelig at jeg måtte gjøre meg klar for hockey – fokuset mitt var på det – men hvis jeg kunne endret det, ville jeg ha spilt fordi jeg elsker baseball.

Og selv om han kanskje angrer på at han ga opp én sport for tidlig, har han aldri angret på at han spilte mer enn én.

“Det er massevis av multisportutøvere som jeg så på og ønsket å være som,” sa han. “Det er en gave som bor i Minnesota var i stand til å gi med det faktum at timeplanen for videregående skole med fotball, hockey og baseball, alle disse sesongene gjorde det enkelt å gå fra den ene til den andre.”

Lee Stecklein, Roseville, Minnesota Whitecaps

Ungdom, videregående skole, NCAA, OL, NWHL – hva har ikke Lee Stecklein vunnet?

Men overraskelse, overraskelse, Stecklein er ikke bare en dekorert hockeyspiller. Ved Roseville High School vant hun 16 ganger bokstavvinner innen lacrosse, fotball, tennis, akademikere og hockey.

“Jeg tror aldri jeg har vurdert å spille bare én sport,” sa Stecklein. “Alle vennene mine gjorde forskjellige ting hele tiden, og det var på en måte normen å gå fra en sesong og en sport til den neste.

“Det er noe jeg virkelig håper jenter i dag fortsatt gjør. Det er flott å være hockeyspiller og ha den drømmen om å gjøre det veldig bra i hockey, men jeg tror det som gjør deg til en god hockeyspiller er utøveren du er generelt, og personen du er også. Å være en multisportutøver gjorde meg til den hockeyspilleren jeg er i dag, og jeg ville ikke endret noe.»

Nick Seeler, Eden Prairie, Minnesota Wild

“Jeg spilte omtrent alle idretter,” sa Wild-forsvarsmannen Nick Seeler. “Som barn prøvde jeg alt du kunne tenke deg: fotball, fotball, baseball, jeg spilte golf gjennom videregående. Som barn tror jeg det er så viktig å lære alt du kan i enhver idrett og ikke være så spesialisert i bare én, spesielt i ung alder. Jeg tror bare det er veldig viktig.”

Før han ble en nedlagt NHL-forsvarsmann, var Seeler det han kalte “en vanlig gutt” og spilte bare “hva enn vennene mine spilte.”

“Slik skal det være,” sa han. «Ingen press for å spille bare én ting. Gjør det du elsker, og hvis du elsker å spille alle idretter under solen, gjør det. Jeg tror det er opp til barnet hva de vil gjøre, og det er slik det skal være.»

Madeline Wethington, Edina/Blake/University of Minnesota

Madeline Wethington er en tre ganger gullmedaljevinner for U18 kvinner i verden og Ms. Hockey 2018, men hun er ikke bare en banerotte.

Hun har vært i kor, fotball, matematikkklubb, ski og snowboard, fotball og til og med sjongleringsklubb (hun kan sjonglere med fem baller om gangen). Hun er også kaptein for Blake golfteam.

“Jeg ser flere og flere barn som er så fokusert på én sport i ung alder, og det er ikke slik jeg ble oppdratt,” sa Wethington, som vil bli med i Gophers neste sesong. “Det er ikke slik hele familien min ble oppdratt Jeg tror det er veldig viktig – å være godt balansert og gjøre mange forskjellige aktiviteter.

«Når noe blir et ork, tror jeg ikke det er bra. Jeg har egentlig aldri følt at “åh, jeg må gå til hockey.” Det er mer som ‘åh, jeg vil gå på hockey. Jeg elsker hockey. Jeg ville ikke spilt hvis jeg ikke likte det.”

Blake Wheeler, Robbinsdale, Winnipeg Jets

Blake Wheeler vokste opp i en ikke-hockey-husholdning. En ting familien hans verdsatte imidlertid var å spille flere idretter. Faren hans, James, var en treidrettsutøver, valgte basketball i stedet for hockey, og brukte til og med tid på å spille baseball i mindre ligaer.

Blake spilte selv som bredmottaker for Breck High School i tillegg til å være en senblomster på isen.

Nå, som trebarnsfar, vil han sørge for at hans egne barn aldri vil være for fokusert på bare én ting, inkludert hockey.

“Du må ha lidenskaper utenfor bare hockey,” sa han. «Jeg vil at barna mine skal prøve alt. Jeg vil at de skal være i band, sjakk, hva som helst, selv om det ikke er sport. Jeg tror det er viktig for dem i oppveksten.»

Brett Larson, hovedtrener i St. Cloud State

Brett Larson lengter etter dagene hvor barna lekte alt.

“Det føles som om ting har endret seg et eller annet sted, og du ser flere og flere ensportsutøvere,” sa Larson. “Jeg tror det er helt feil måte å gå om utviklingen din på, og feil måte å ta det neste steget på.

«Når du er så fokusert på bare å komme deg til NHL, eller NFL, eller hva som helst, har du en tendens til å faktisk hindre utviklingen din. Du legger for mye vekt på å spille hockey 24/7, og du begynner å bli mer frustrert i spillet, og mange ganger kan det gjøre deg harm over spillet du skal elske.

“Det er ingen grunn til at en 8-åring skal hate hockey i en alder av 9 fordi han spilte det for mye. Ta tak i sykkelen og kjør i nabolaget med venner eller spill baseball på banen med kompiser om sommeren. Ikke spill én ting året rundt. Stol på meg, det er ikke veien å gå.»Kilde