Shadow

100 dager til VM


Laget ditt kommer til å tape verdensmesterskapet.

Sannsynligvis. Nesten alle lag kommer til å tape verdenscupen. Det er bare slik verdenscupen fungerer. Ett lag vinner, og de fleste lag taper. Oddsen er ikke i din favør.

Men VM er offisielt bare 100 dager unna, noe som betyr at det er på beste tid for fansen å begynne å håpe, drømme og bekymre seg om landets formuer. Tross alt er det en liten sjanse for at laget ditt vinner verdensmesterskapet, en bragd som bare åtte land har oppnådd i konkurransens nesten hundre år lange historie. Noe som betyr at håpet, den unike menneskelige egenskapen, består.

I et forsøk på å hjelpe deg å drepe det håpet før det fører deg til en uunngåelig og knusende skuffelse denne vinteren, her er alle grunnene til at flere lag fra hele verden ikke vil vinne verdensmesterskapet. Mest sannsynlig.

Brasil

La oss innse det: selv om Brasil vinner verdensmesterskapet, er sjansen for at brasilianere virkelig vil være glad for det astronomisk lav. Jada, det blir feiring. Absolutt. Men jeg gir det omtrent en uke før den nye World Cup-trofeet skinner ut og folk begynner å be Tite om å trekke seg igjen. Det er ikke nok å vinne for Brasil. De må vinne brasiliansk måte, med angrepslyst og uhemmet kreativitet og mange andre adjektiver for en foreldet måte å spille spillet på. Og det er nettopp derfor Brasil ikke vinner verdensmesterskapet: for mye push and pull mellom tradisjon og det taktiske nous som dominerer det moderne spillet. For mye konflikt mellom hjernen og hjertet, intellektet og sjelen. I tillegg starter de Fred på midtbanen.

Hvorfor de kan vinne uansett: Tite er veldig smart, troppen har tonnevis med erfaring og Fred er faktisk veldig god i det brasilianske oppsettet.

Argentina

Vi vet alle, ikke sant? Det er Argentina vi snakker om. Et lag som har famlet så hardt med den muligens beste spilleren i historien i troppen at han var 34 år før han vant sitt første internasjonale seniortrofé. Argentina og internasjonal hjertesorg går sammen som Joey Barton og bøter. De gir bare mening sammen.

Hvorfor de kan vinne uansett: Når du har Lionel Messi, er alle spill av.

England

Gareth Southgate har som kjent fått England eliminert fra EM via straffer som både spiller og trener, og jeg er ikke i tvil om at han kan gjøre magien sin igjen når han kommer inn i verdensmesterskapet med et av de sterkeste England-lagene i historien. Talentet er ikke spørsmålet her, det er den uendelige kjedelige grinden som Southgates taktikk har en tendens til å starte når meningsfylte spill ruller rundt. Hvorfor prøve å dominere en kamp med alt angrepstalentet til din disposisjon når du trygt kan spille uavgjort og tape på straffer i stedet?

Hvorfor de kan vinne uansett: Riktignok er Southgates taktikk sannsynligvis den mest konsistente og sikre måten å komme seg videre gjennom en enkelt-elimineringsturnering, og England føles som en lås for å komme seg langt nok i turneringen der alt kan skje.

Spania

Spiller Spania fortsatt dette spillet? Etter de siste to verdenscupene? Wow. De er modigere enn meg, som sannsynligvis bare ville ha tatt et friår og prøvd å studere i utlandet, eller i det minste nedbetalt Barcelonas lån. Uansett, jeg ser for meg at de vil være … ganske greie, mest sannsynlig. De spiller fortsatt mot Alvaro Morata i vår Herres år 2022, så det er ikke slik at de kommer til å vinne noe. Men de går nok bra.

Hvorfor de kan vinne uansett: Å være ganske god hele tiden er ofte nøkkelen til å komme langt i verdenscupen. De har bare tapt tre ganger de siste tre årene. Den typen konsistens er uvurderlig.

Portugal

Portugal ble satt i det vanskelige stedet å trenge noen sluttspillkamper for å komme til verdensmesterskapet, som er det som skjer når du bruker tiden din i den første delen av kvalifiseringen til å slite med å beseire Irland og Serbia. Og det er ikke så mye at det er dårlige lag, det er bare vanskelig å kalle dem gode lag, et stempel det likeledes er vanskelig å sette på Portugal.

På toppen av det hele er dette laget gammelt. Pepe spiller for dette laget. Angrepet er fortsatt på mange måter avhengig av Cristiano Ronaldo. Faktisk, med en nåværende gjennomsnittsalder på 27,4, er Portugal det fjerde eldste laget på vei til Qatar, knapt slått av Argentina, Australia og Belgia. Ja, erfaring teller for noe, men ikke når du suger vind halvveis gjennom gruppespillet og innser at det er en full kamp å spille om fire dager og Qatar fortsatt er varmt i november.

Hvorfor de kan vinne uansett: Selv når Portugal ser sitt laveste ut, mest frakoblet og håpløst tapt som et lag, har de flere spillere med evnen til å bare gå og gjøre noe utenomjordisk.

Tyskland

Tyskland har hatt den tydelige ulykken å se verden praktisere kunsten skadefreude ved å se landslaget deres spille de siste årene. Trampet av England, av alle lag, i deres forrige EM, fullstendig kollapset i det siste VM-gruppespillet, slynget seg ned til nederlag mot Mexico og Sør-Korea, vel vitende om at all suksessen deres kjørte på en mann som stadig ble tatt i å plukke nese på kamera … det har vært en tøff tid for Tyskland. Og dessverre, uansett hvor mange Bayern-spillere som havner i troppen deres, er dette ikke Bundesligaen.

Hvorfor de kan vinne uansett: Jeg kan gjøre narr av Tyskland alt jeg vil, men de kommer fortsatt til å gå ut og gjøre ting som å slippe fem mål mot Italia for et par måneder siden. Hvis de er med i turneringen, er de en trussel om å vinne den. Og den nye sjefen har ikke blitt tatt i neseplukking … ennå.

Senegal

Jeg elsker faktisk Senegal. Hver gang Senegal dukker opp i en internasjonal turnering, er jeg veldig glad. Jeg liker måten de spiller på, jeg liker måten de trenes på av Aliou Cisse, og generelt sett har jeg det veldig gøy når Senegal er på TV. Men du vet bare at de kommer til å bli eliminert på grunn av en tvilsom beslutning utenfor deres kontroll. De ble bokstavelig talt eliminert fra forrige verdensmesterskap på grunn av gule kort, tidenes verste måte å avgjøre en tiebreaker. Selv utover studiene som både viser og ikke viser implisitt rasemessig skjevhet i dommerarbeid, burde det være ulovlig å bli eliminert på grunn av gule kort. Og ser på denne gruppen, med et undervurdert Qatar-lag som spiller hjemme, et alltid-spillende Ecuador og Nederland … vel, det føles litt som Senegals gruppe i 2018.

Hvorfor de kan vinne uansett: Jeg har stor tro på lag med solide midtstoppere og gode keepere i internasjonalt spill, og Koulibaly og Mendy passer perfekt til den regningen.

Marokko

Marokko har en veldig talentfull side, men de sparket nettopp hovedtreneren sin på grunn av et mye omtalt tiff med Hakim Ziyech, som sa at han aldri ville spille for Marokko igjen. Og visst, det er en legitim grunn til å sparke en trener når du har en spiller som Ziyech som kan hjelpe laget ditt, men et par måneder før verdensmesterskapet er generelt ikke tiden for å ta den manøveren. Å sparke Vahid Halilhodzic føles bare som en siste utvei, og de har bare to kamper igjen for å finne ut av ting med en ny manager før de må ta opp mot Kroatia, Belgia og Canada. Lykke til med det.

Hvorfor de kan vinne uansett: Hvem er jeg til å nekte appellen til bakspillere som dekker mer terreng enn en Mars-rover?

USA

Suksess på den internasjonale scenen for USMNT har nesten alltid kommet ned til noe enestående spill fra sine keepere. For øyeblikket sitter de to keeperne som de fleste amerikanske fans trodde ville starte i verdenscupen på benken i Arsenal, eller gjør dette i mesterskapet.

Det virker ganske sannsynlig at en av de to gutta starter i mål i Qatar, mens laget også nettopp mistet en av sine førstevalgs midtstoppere på grunn av skade i mai. Ja, det er talent på den siden, men det er også så mye potensiale for at alt kan implodere på en spektakulær måte.

Hvorfor de kan vinne uansett: For muligens første gang noensinne har USMNT faktisk flere gode angrepsmuligheter. Som, mer enn tre og et halvt gode spillere. Ville tider vi lever i!

Mexico

Når de ubestridte kongene av CONCACAF, Mexico, har klart å slå enten USA eller Canada nøyaktig én gang i løpet av de siste tre årene. På samme tid har de blitt slått to ganger i cupfinalene av erkerivalene i USA, og spilt andrefiolin til Canada gjennom VM-kvalifiseringen. Hvis du ikke kan slå USA eller Canada, kommer du deg ikke gjennom Argentina, og du sliter sannsynligvis med Saudi-Arabia og Polen også.

Hvorfor de kan vinne uansett: Ingen burde trenge denne påminnelsen, men Memo Ochoa elsker å spille i verdensmesterskap.

Canada

Canada har et spennende og ungt lag med en av de beste unge spillerne i verden i Alphonso Davies, og de har en trener i John Herdman som ser ut til å ha funnet ut den beste måten å få alt det unge talentet til å tulle med. mangeårige veteraner i det kanadiske oppsettet. Det er utvilsomt den mest spennende tiden å være fan av det kanadiske herrelaget i … vel, kanskje noensinne. Og det er derfor det er synd at Canada ble satt i en gruppe med flerårige europeiske titaner Belgia, toer i det siste verdensmesterskapet i Kroatia og et farlig Marokko-lag. Det var et bra løp, Canada.

Hvorfor de kan vinne uansett: Canada viste en England-aktig evne til å holde ting stødig i CONCACAF-kvalifiseringen, tok sikre remiser og presset på fordelen da den presenterte seg. Hvis de klarer det i Qatar, har de en sjanse.

Sør-Korea

Sør-Korea har en av de mest talentfulle spillerne i landets historie i sin beste alder når han går inn i verdensmesterskapet, for ikke å nevne viktige bidragsytere som spiller på tvers av noen av de beste ligaene i Europa. Men laget føles nesten alltid som en side som kan slå eller tape for et enkelt lag det møter, noe som ikke er en god kvalitet å ha når det gjelder å prøve å vinne et verdenscup. Det er spesielt sant med tanke på hvordan resten av lagene i Sør-Koreas gruppe, Portugal, Ghana og Uruguay, har akkurat det samme om seg. Sør-Korea er et lag som er flott for kaoselskere der ute, ikke for å vinne en turnering.

Hvorfor de kan vinne uansett:

Qatar

Hjemmelaget! Hjemmelaget gjør det vanligvis ganske bra i VM. Bortsett fra Sør-Afrika, altså. Du vet, den eneste andre gangen siden Japan og Korea i 2002 da verdensmesterskapet ble arrangert i en region ulikt noe annet sted verdensmesterskapet noen gang hadde blitt arrangert. Qatar er en mye sterkere tropp enn Sør-Afrika var i 2010.

De endte på tredjeplass i 2021s Arab Cup ved å få resultater mot sterke motstandere i Algerie og Egypt, og lag som undervurderer dem gjør det på egen risiko. Likevel overrasker ikke Qatar noen etter en kamp eller to topper, og så sterkt som laget kan være, tapte det fortsatt mot USA i 2021 Gold Cup, noe som ikke er en stor varsling for internasjonal suksess.

Hvorfor de kan vinne uansett: Hjemmebanefordel er den ultimate X-faktoren.

Kilde