Shadow

10 ting trenere i all hemmelighet elsker


For yngre spillere er det første trinnet i god peer-to-peer-kommunikasjon å forklare konsepter til lagkameratene – det være seg en øvelse, et lite områdespill eller en situasjon som nettopp skjedde i en kamp.

Trenere elsker hardt arbeidende og gode lagkamerater. Men hvilke andre egenskaper og atferd verdsetter trenere virkelig hos spillerne sine?

Ted Cheesebrough, som er i sin 20. sesong som assistenttrener for gutter ved Centennial High School og en Minnesota Hockey ADM-instruktør, gir sin innsikt i 10 ting spillere gjør som trenere absolutt elsker.

1. Når ingen ser

Få mest mulig ut av fritiden. Jobb med kreative pasninger med en lagkamerat, spill hold unna eller prøv nye stikkhåndteringstrekk.

“Vi beklager hvordan barn ikke skøyter ute som de pleide, så hvis du har tre eller fire minutter før trening, og du tar tak i en puck og du prøver å sette den i føttene og sparke den tilbake eller prøver lite drar én retning og deretter den andre,» sa Cheesebrough. «Jeg liker det fordi den ungen prøver å gjøre noe for å gjøre seg selv bedre. Og han er kanskje ikke klar over det engang.»

2. Mange hender gjør lett arbeid

Trenere er i ekstase når spillere gjør ting uten å spørre – plukker opp pucker, legger fra seg kjegler, legger ut garnene før trening, eller tar tak i garnene etter trening.

“Jeg elsker de spillerne som skal flytte pucker eller gjøre klar garnene slik at vi kan maksimere den begrensede treningstiden,” sa Cheesebrough. “Det viser modenhet og ansvar, enten de er 10 eller 18. … En god måte å komme på trenerens gode side er hjelp uten å spørre.”

3. Senter for oppmerksomhet

Når treneren blåser i fløyta for å ringe sammen og forklare en øvelse, blir spillerne som kommer først til treneren satt pris på. Denne oppførselen er en god indikator på hvilke spillere som er klare til å lytte, lære og konkurrere.

“For det første snakker det om engasjement: ‘Trener jeg er klar til å gå. Jeg er klar til å lytte til hva du sier, jeg er klar til å spille.’» sa Cheesebrough.

“Hvis de alle lytter og er klare, så når vi kommer ned og spiller det lille området, trenger vi ikke å bekymre oss for å stoppe etter 30 sekunder fordi den første gruppen visste hva som skjedde, men den andre gruppen hadde ingen anelse om hva å gjøre fordi de ikke tok hensyn.»

4. Peer-to-peer-korreksjon

Det er en fin linje og et stort spørsmål, spesielt for yngre spillere, men spillere som kan korrigere en lagkamerat uten å få ham eller henne til å føle seg kritisert eller under angrep er uvurderlige for trenere.

«I fjor hadde vi spiller-trenere på benken. Som å ha Reg Dunlop i det virkelige liv,» sa Cheesebrough om sitt Centennial-lag som tok seg til klasse 2A-statsturneringen. «Det er noe med peer-to-peer-kommunikasjon. På Bantams eller videregående skole er det litt lettere å se enn Peewee og Squirts. Nøkkelen er å være positiv.”

5. Peer-to-peer-forklaring

For yngre spillere er det første trinnet i god peer-to-peer-kommunikasjon å forklare konsepter til lagkameratene – det være seg en øvelse, et lite områdespill eller en situasjon som nettopp skjedde i en kamp.

“Jeg tror i mange tilfeller har det mye mer vekt enn autoritetstallene ned til spilleren,” sa Cheesebrough. “Og når de nikker med, blir det tilbake til å være en god lagkamerat og kommunikator og bygge lagkameratenes selvtillit.”

6. Ned, men ikke ut

Trenere elsker spillere som kan møte motgang på strak arm.

“Hvis du kan starte ungt, tror jeg at trenere verdsetter det fordi vi vet at vi kommer til å møte tøffe tider, det er en lang sesong. Det kommer til å være oppturer og nedturer, det er den delen at når vi treffer nedturene, kan vi ri dem ut?» sa Cheesebrough.

Hockey er et spill fullt av feil. Er spillere i stand til å motta instruksjoner og korreksjoner samtidig som de opprettholder en positiv holdning?

“Trenere gir forhåpentligvis konstruktiv kritikk slik at du kan forbedre deg,” sa Cheesebrough. «Ta feilen du nettopp gjorde, og prøv å forbedre den neste gang. Trenere elsker når du kan se en spiller i øynene og de sier: ‘Jeg vet, jeg har dette.’»

7. Slå det opp med et smil

Trenere elsker når spillere godtar nye oppdrag eller stillinger. De verdsetter spillere som er fleksible og ikke klager når de blir bedt om å gjøre noe de kanskje ikke føler seg helt trygge med.

“Vi elsker det når en spiller ser en trener i øynene og sier “Jeg skal gjøre det” i stedet for å klage eller “jeg kan ikke,” sa Cheesebrough. “Vel, trener setter deg i en posisjon av en grunn, og vi vil alle ha noen som er villig og aksepterer det.”

8. Foran

Spillere som er villige til å kjempe foran nettet viser seighet, pålitelighet og vilje til å konkurrere.

“Vil du bli sendt ut i 6-mot-5-situasjoner, power play eller straffespark?” spurte Cheesebrough. «Vær villig til å stå foran skudd på angrep og forsvar. Du vil rangere høyt på trenerens liste, uansett om laget ditt beskytter en ledelse eller trenger det liknende målet.»

9. Razor’s Edge

Hver trener vil ha spillere som konkurrerer og spiller med ilden av 1000 soler, men det er viktig å ikke bli så varm at du brenner laget ditt.

“Vi vil at du skal gå inn i de vanskelige områdene, vi vil at du skal grave i hjørnet, vi vil at du skal vinne veggkamper, og vi vil at du skal ha litt grus og spille med en kant,” sa Cheesebrough.

Men ikke gå over grensen med skitne treff eller dumme gjengjeldelsesstraff. Spill hardt, men ha det Cheesebrough kaller en “intern guvernør.”

“Enda bedre er å slåss og en fyr krysssjekker meg bak, fordi jeg står foran nettet og faller ned og reiser meg opp igjen og ikke gjengjelder, fordi vi er i kraftspillet. Jeg vil at de skal spille med en viss voldsomhet, men så lenge de ikke går over.»

10. Men hvorfor?

Cheesebrough liker spillere som virkelig ønsker å vite “hvorfor”, og stille smarte, undersøkende og utfordrende spørsmål. Hvorfor gjør vi visse ting i sammenheng med et spill eller en øvelse?

«Det viser meg en intern vilje til at de ønsker å forbedre seg. Kanskje det er hvordan barn får høyere hockey IQ eller bedre lære spillet,” sa Cheesebrough. “Kanskje det er de som er små trenere og om 20 år kommer til å være trenere og så videreføre det.”Kilde