VMs 101 mest minneverdige øyeblikk: England kommer tilbake i tilleggstid

Av Doug McIntyre
FOX Sports Soccer Writer

Redaktørens notat: Hver dag mellom nå og avsparket til den første kampen i 2022 FIFA verdensmesterskap 20. november avslører vi et annet minne fra verdenscuphistorien. Nedtellingen fra 101 fortsetter med Englands ekstraomgang.

Ingen afrikanske lag har noen gang kommet så langt som en VM-semifinale. Men Kamerun kom så nærme som for mer enn 30 år siden, da de ledet England 2-1 med bare åtte minutter igjen av kvartfinalemøtet i Napoli.

Anført av den 38 år gamle spissen Roger Milla, ble Indomitable Lions kjæresten til Italia ’90 etter å ha opprørt forsvarsmesteren Argentina i åpningskampen. Nå hadde to mål med fem minutters mellomrom i andre omgang mot England dem på nippet til de fire siste.

Men med tiden som gikk, imploderte Kamerun. Først slapp de inn en straffe som Gary Lineker omsatte til å tvinge 30 ekstra minutter. Så, i løpet av ekstraomgangene, ga de opp nok et punktspark. Lineker scoret også den, på vei til Englands 3-2-seier.

Løver kjemper i tilleggstid

Kamerun klarte ikke å opprettholde 2-0-ledelsen over England ved verdensmesterskapet i 1990.

Bare to afrikanske nasjoner – som var helt fraværende fra verdensmesterskapet mellom 1934 og 1970 – har nådd de åtte siste siden: Senegal i 2002 og Ghana, som tapte mot Uruguay i en straffekonkurranse åtte år senere.

En av de ledende fotballjournalistene i Nord-Amerika, Doug McIntyre, har dekket USAs herre- og kvinnelandslag ved flere FIFA verdensmesterskap. Før han begynte i FOX Sports i 2021, var han stabsskribent hos ESPN og Yahoo Sports. Følg ham på Twitter @Av DougMcIntyre.

Få mer fra FIFA World Cup 2022 Følg favorittene dine for å få informasjon om spill, nyheter og mer.