Shadow

Verdenscupens 101 mest minneverdige øyeblikk: Garrinchas dominerende turnering


Av Doug McIntyre
FOX Sports Soccer Writer

Redaktørens notat: Hver dag mellom nå og avsparket til den første kampen i 2022 FIFA verdensmesterskap 20. november avslører vi et annet minne fra verdenscuphistorien. Nedtellingen fra 101 fortsetter med Garrinchas spektakulære rekke forestillinger på Chile ’62.

Brasil var et enmannsshow da det bare ble det andre laget til å vinne rygg-mot-rygg VM-titler i 1962-turneringen i Chile. Tro det eller ei, den mannen var ikke Pelé. Det var Manuel Francisco dos Santos – aka Garrincha.

Selv om han ikke er så kjent som sin mer kjente lagkamerat, blir Garrincha, som ble født med defekter på begge beina, sett på som kanskje tidenes største drible. Den ferdigheten og resten av Garrinchas enorme talent var på full visning etter at Pelé ble skadet i Brasils andre kamp og tvunget til å gå glipp av den siste gruppekampen mot Spania, pluss hele knockout-fasen.

Garrinchas glatte fotarbeid satte Seleçãos vinner mot La Roja, men han ble virkelig levende når det gjaldt som mest. Han scoret to mål i en kvartfinaleseier over England, og to til mot vertene i semifinalen. Han fikk rødt kort senere i den kampen, men ble ikke suspendert for finalen mot Tsjekkoslovakia. Og selv om han ikke økte måltallet i avgjørelsen, vant Brasil 3-1. Fire år etter å ha heist Jules Rimet-trofeet for første gang, ble Garrincha verdensmester igjen. I prosessen ble han den første spilleren som vant både Golden Boot som turneringens toppscorer og Golden Ball som dens beste spiller.

Garrincha fører Brasil til ære

Garrincha fører Brasil til ære

Brasil vant verdensmesterskapet i 1962 etter at Garrincha gikk opp for Pelé, som var ute med en skade.

En av de ledende fotballjournalistene i Nord-Amerika, Doug McIntyre, har dekket USAs herre- og kvinnelandslag ved flere FIFA verdensmesterskap. Før han begynte i FOX Sports i 2021, var han stabsskribent hos ESPN og Yahoo Sports. Følg ham på Twitter @Av DougMcIntyre.


Få mer fra FIFA World Cup 2022 Følg favorittene dine for å få informasjon om spill, nyheter og mer.Kilde