Shadow

LIV Golf: Rory McIlroy, Brooks Koepka kritiske til Saudi-finansierte serier


Brooks Koepka og Rory McIlroy blir litt vanskelig når snakken går til den Saudi-finansierte LIV Golf-serien.

På tirsdag under US Open medietilgjengelighet på spørsmål om det var en pris som ville få ham til å vurdere å forlate PGA Tour, sier den to ganger US Open-mesteren Koepka at han ikke har tenkt så mye på det.

Og så gjentok han sin største bekymring: “Jeg prøver å fokusere på US Open, mann. Jeg skjønner det rett og slett ikke. Jeg er lei av samtalene. Jeg er lei av alt dette.”

Koepkas yngre bror, Chase, var blant dem som spilte LIV-arrangementet forrige uke i Storbritannia. Brooks Koepka var blant de første spillerne som fordømte ideen om et lite felt som spilte no-cut-arrangementer med et lagformat. Det var i mars 2020 da det var en annen organisasjon som forsøkte å opprette en ny liga.

Koepka er den siste spilleren som vant US Open rygg mot rygg, i 2017 og 2018. Han ble nummer to til Gary Woodland på Pebble Beach i 2019. Han gikk glipp av 2020 med en skade og lå på fjerdeplass i fjor på Torrey Pines.

Det betyr at bare fire spillere slo ham i de fire siste US Open. Hans reaksjon? “Jeg skulle ønske det var mindre,” sa han.

I mellomtiden sier McIlroy at han forstår hvorfor publikum på 40-50, ledet av Phil Mickelson, kan være villige til å ta pengene fra LIV Tour. Men han forstår ikke hvorfor andre spillere går.

“Jeg tror de ville si til deg selv at deres beste dager er bak dem,” sa den 33 år gamle McIlroy tirsdag om spillerne i 40- og 50-årene som har signert med den rivaliserende golfserien.

Men, sa han, yngre spillere har fortsatt mye å spille for og kan fortsatt ha sine beste dager foran seg.

“Så det er der det føles som om du tar den enkle veien ut,” sa McIlroy.

Den fire ganger major-vinneren har vært blant de mest kraftfulle forkjemperne for PGA-touren, og han gjentok sin støtte til touren – mens han tok et par graver på LIV-frontmann Greg Norman – på sin seierskonferanse søndag i Canadian Open.

Det meste av spørsmål og svar med journalister tirsdag var fokusert på det nylig dannede skismaet i golf og hans forhold til spillere som har sluttet. Mickelson fikk rapporterte 200 millioner dollar igjen og Dustin Johnson fikk rapporterte 150 millioner dollar.

På spørsmål om han hadde mistet respekten for Mickleson, sa McIlroy “som golfspiller har jeg den største respekt for Phil.”

– Jeg har vært skuffet over hvordan han har det [gone] om hva han har gjort,” sa McIlroy. “Men jeg tror han har kommet tilbake og vist litt anger på hvordan han har håndtert noen ting, så jeg tror han har lært av det.”

Rapportering fra Associated Press


Få mer fra PGA Tour Følg favorittene dine for å få informasjon om spill, nyheter og mer.

Kilde